divendres, 1 de maig del 2009

NOTÍCIA. En el 15è aniversari de la seva mort

En El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Periòdic -e de les eugenienques i eugeniencs) apareix aquesta informació:
“El «discurs» de Jordi Planas en rebre el VI Premi Pere Casaldàliga que atorga el Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles:

Molt bon dia a tothom.
Primer de tot, voldria donar les gràcies al Clam per haver-me concedit aquest immerescut guardó. Ho faig en nom del col·lectiu de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i Alt Maresme i de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana Mundial a qui represento.
Per acabar volia fer esment de dos personatges d'una gran categoria humana. Un és l'amic que, precisament avui dia 26 d'abril, el recorda l'Agenda.

Quim, és un gran goig poder-te tenir avui aquí amb nosaltres com a referent històric de lluita d´honradesa de generositat i compromís amb els més trepitjats del planeta. Deixa'm recordar-te aquella metàfora que vas explicar a un noi de 17 anys de l'IES Santiago Sobrequés de Girona. Et va preguntar què podia fer ell per ajudar a la gent de l'Àfrica i tu li vas respondre amb gran convicció:

Àfrica és com una tortuga que anava caminant a poc a poc i nosaltres, els occidentals, li hem posat el peu al damunt i impedim quefaci lliurament el seu
camí. En alguns casos, fins i tot l'hem esclafat. Dons, treure el peu de sobre d'aquesta tortuga és la millor ajuda que podem donar-li.“