dimecres, 11 de març del 2009

LLIBRES PUBLICATS SOBRE EN JOAQUIM VALLMAJÓ



JOAQUIM VALLMAJÓ. UNA VIDA PER UN POBLE.

Text escrit per Joaquim Vehí, historiador, Josep Frigola, missioner d'Àfrica, Vicenç Fisas, investigador sobre desarmament del Centre UNESCO de Catalunya i Joaquim Vallmajó,
missioner d'Àfrica.

Els que van fer possible l'edició d'aquest llibre, ell Grup d'empordanesos i empordanes per la Solidaritat, expliquen a la contraportada :

En Joaquim Vallmajó (Navata, 1941), missioner d'Àfrica, fou assassinat per les milícies del Front Patriòtic Rwandès (FPR) el 26 d'abril de 1994. Els seu treball constant, compromès i solidari amb els més desfavorits, el dugué a oferir-ho tot, fins la seva vida, per la llibertat, la justícia, i la dignitat del poble de Rwanda.

Aquesta publicació recull quatre documents, escrits per autors divversos, entre ells en Quim, que pretenen servir d'ajuda als lectors per a situar-se en la molt complexa trama històrica, econòmica i militar que conduí a la més gran masacre humana esdevinguda a l'Àfrica durant aquest segle. Els lectors descobriran també, amb la lectura de fragments de les seves cartes, els fets que visqué en Quim els darrers quatre anys i les vivències i sentiments que el dugueren a prendre la seva darrera decisió, la de quedar-se a Rwanda, amb el poble que l'havia acollit i a qui ell estimà fins l'últim instant de la seva vida.

Els que tingueren la sort de conèixer en Quim i, a través d'ell, la vida i el sofriment de tants homes i dones de l'Àfrica pensem que la publicació que presentem ha de ser un punt de partida, no d'arribada; un estímul per al treball compromés amb els més desfavorits ... Un camí de la mà d'aquells que, com en Quim, dugueren amb ells, com a únic equipatge, la maleta de l'amor, de la fraternitat i de la solidaritat.
Grup d'empordanesos i empordaneses per la Solidaritat

El llibre consta de 95 pàgines i fou editat l'any 1995 a Figueres pe el GEES.